maanantai 14. joulukuuta 2009

Josko sittenkin tulisi talvi? ... ja kaikenlaista löpinää...

Eilen aamupäivällä sateli hieman lunta. Eihän lunta tietenkään paljoa tullut, sai kuitenkin minut hyvälle tuulelle. Josko nyt kuitenkin talvi tulisi ja joulukin tuntuisi siten joululta. Glögi ja punssi maistuvat, kun ulkona on kylmä. Kynttilöitäkin voi poltella, ettei tunne itseään ihan kahjoksi ;-)
Mies on ostanut tänä vuonna suurimman osan lasten lahjoista. Hän vapaaehtoisesti sanoi hoitavansa asian. Olen vain muutaman pikkujutun hankkinut. Ottaa päähän tämä mieletön kulutushysteria joulun aikaan. Ostoskadut ja -keskukset saavat minut huonolle tuulelle ja olen tullut niille totaalisen allergiseksi. Krääsästä olemme tainneet päästä eroon. 10- ja 13- vuotiaan lahjatoivomukset ovat aika järkevia - pääasiassa kirjoja. Niitä kyllä voi lahjoittaa aina.
Minua vaivaa näköjään eilisestä lähtien virtsarakon tulehdus. Minulla ei ole ollut vastaavaa tulehdusta  aikaisemmin. Mutta oireet sopivat. Huomenna on aika vyöhyketerapeutille. Soitin hänelle varoittaakseni ja hän neuvoi minua hankkimaan puolukkauutetta sekä rakkoteetä, hän katsoo huomenna miten hän voi edesauttaa tervehtymistä. En halua mennä vielä tavalliselle lääkärille, kun saan sieltä kuitenkin vain antibioottikuurin.Se on niinkuin se viimeinen hätävara. Tänään meillä on siipan kanssa liput teatteriin. Saas nähdä miten selviän illasta, kun vähän väliä pitää käydä vessassa?

Siipasta puheen ollen, hän teki taas maineelleen kunniaa pyykkimiehenä. Olen viimeiset 15 vuotta yrittänyt opettaa miten pyykkiä pestään, lajitellaan, mikä vedenlämpö valitaan jne. Monta asiaa hän on oppinut. Yhtä asiaa hän ei ole tähän päivään mennessä tajunnut: villavaatteet pestään erikseen ja yleensä käsin.
Tänään aamulla löysin vaatekaapistani nätisti viikatun beigen-värisen villa-napa-paidan.Siis ihana villapaitani oli pesty normaalin pyykin seassa, laitettu kuivumaan telineelle roikkumaan - ei siis laitettu vaakataasoon ja tietenkään paitaa ei ollut vedetty saumoista takaisin muotoonsa. Siis mukava hyvin istuva paita oli muuttunut kireäksi napapaidaksi. Kyllä vähän harmitti. En ymmärrä miten saan viestin perille? Olen ainakin sata kertaa sanonut, että minä hoidan villavaatteet ja niiden pesun. Mutta kun ei mene perille, niin ei mene. Sitä siis voi elää toisen ihmisen kanssa monta vuotta yhdessä ja jotkut asiat eivät vain muutu. Todella turhauttavaa.

2 kommenttia:

maria kirjoitti...

Mukvaa, että sielläkin on satanut lunta.
Sitten; Täällä sanotaan, etä karpalo auttaisi vielä paremmin kuin puolukka (ja mikä parasta; voit ottaa sen cosmopolitan-muodossa ;-)...
Homeopatiasta pitäisi aconitumin auttaa, erityisesti alkavaan virtsatientulehdukseen. Oletko kokeillut?

Paula kirjoitti...

Apteekissa myös neuvottiin, että karpalouute on parempaa, joten ostin sitä. Otin illalla Belladonnaa, koska aconitum auttaa yleensä vain 24h sisällä. Tänään vyöhyketerapeutilla ja hänen mielestään kyseessä on lievä tulehdus - jo paranemaan päin. Lähinnä seurausta ylenpalttisesta väärien ruoka-aineiden sekä liian alkoholin nauttimisesta. TCM:n mukaan munuaisissa on meidän alkuenergia ja jos munuaiset tai virtsatiehyet sairastuvat on energiatalous vinossa. Hyvin yksinkertaisesti selitettynä... Joten multa kyllä jää nyt vähäksi aikaa cosmopolitanit juomatta :-)