keskiviikko 12. joulukuuta 2007

Päivä kotona

Poikani valitti jo eilen illalla pääkipua, annoin ensiapuna häneen kuvaamaan kipuun homeopaattisia helmiä Belladonna D30. Poikani nukkui yön hyvin ja sikeästi. Aamulla tuntui herääminen kovin vaikealta ja olokin oli vielä hieman heikko (ei tosin samanlaista päänsärkyä kuin illalla), mutta lievempää. Päätin, että jään pojan kanssa kotiin ja katsomme mikä tauti kehittyy (jos on kehittyäkseen). Päivämme kului leppoisasti jutellen, lukien ja pelaten eri pelejä.
Pelasimme mm. Abalonea, Soloa, lasten Taru sormusten herrasta peliä, Mastermindia ja Micky Fortunaa. Päänsärky häipyi muutaman tunnin kuluttua tulematta uudelleen. Tällä kertaa rennosti ottaminen kotona oli paras lääke kipuun. Käväisimme tosin lääkärissä hakemassa minulle todistuksen työnantajalle. Samalla kertaa saimme haukattua happea. Muuten ei kyllä ulkona käyminen kauheasti houkutellut - vettä on tullut kaatamalla viimeiset 24 tuntia.

Äsken teimme kotona olemisen kunniaksi hyvin tavallista itävaltalaista kotiruokaa. Wurstfleckerl ja Jägersalat. Vapaasti suomeksi käännettynä makkaratilkkuja ja metsästäjän salaattia. Wurstfleckerl on pannuruoka, johon tulee kestomakkaraa, Fleckerl (eli tilkku) pastaa ja sipulia. Mausteina musta pippuri ja persilja.
Jägersalat on kiinankaalisalaatti. Salaatissa on tärkeintä marinadi. Huhmareessa hienonnetaan noin 8 mustaa pippuria ja teelusikallinen kuminaa kokonaisena. Tämä jauhe marinadikippoon. Lisäksi 4 rkl esim. rypsiöljyä, 1 rkl valkoviinietikkaa, 1 valkosipulinkynsi puristettuna, merisuolaa ja puolikkaan sitruunan mehu. Sekoita hyvin ja sitten salaatin joukkoon. Minä käytän oheisen määrän marinadia salaattiin, johon olen ottanut 8-10 lehteä kiinankaalista. Paksun keskiosan leikkaan pois. On todella hyvää. Alla kuvat näistä ruuista. Nyt lapset huutavat minua katsomaan jotain. Joten ei muuta tällä kertaa.




Ei kommentteja: