torstai 24. huhtikuuta 2008

Kotimaista - mad(e) in Finland

Olen asunut vuoden 1989 alusta lähtien Wienissä. Alkuvuosina ja monena vuotena sen jälkeen kaipasin useampia asioita Suomesta - kotimaastani. Talvea, kesää, suomalaista jorinointia, musaa ja suomalaisia tavaroita ja elintarvikkeita. Aina kun kävin Suomessa otin tuliaisina mukaan suomalaista ruokaa. Pian kaveripiirissä täällä Wienissä tiedettiin, että kun Pauli tulee Suomesta, niin sitten saadaan taas herkutella. Yksi näistä herkuista oli aina hapankorput - uskomatonta eikö totta - HAPANKORPPU!" Mutta nykyään ei tarvitse enää rahdata - kiitos EU:N ja globalisaation hapankorppuja saa tänään myös Wienistä. Tosin ei hapankorpun nimellä vaan nimellä FINN CRISP. Televisiomainoksessa sanottiin: Die spinnen - die Finnen. Eli hulluja nuo suomalaiset (otsikko viittaa tähän). Ihan sama onko hullua vai ei, mutta koko meidän perhe rakastaa hapankorppuja.Ai niin, inspiksen sain valokuvatorstain tämän viikon haasteesta "kotimainen".

7 kommenttia:

maria kirjoitti...

Yes, we mad finnish just love these crispy breads...

Nukke kirjoitti...

Osallistuitko tuolla kuvalla valokuvatorstain haasteeseen ? Olisit voinut osallistua. Tuo on hyvä kuva annetusta aiheesta ja erilainen kuin muilla. Eli ulkosuomalaisen näkemys asiasta. Hyvää Kevättä toivottaen. Teillä siellä on varmaan jo lämpimämpi kuin meillä täällä Suomessa.

Oh-show-tah hoi-ne-ne kirjoitti...

Lienee ihan aito kotimainen keksintö?

tanssiva harmaa pantteri kirjoitti...

Kiva että niitä saa nyt sieltä. Hyviä ovat ja tosi kotimaisia.

Pauli kirjoitti...

@nukke: osallistuin just näillä kuvilla haasteeseen. Täällä Wienissä on kevät jo pitkällä, lämpiminä päivinä on ollut 24 astetta. Tosin huhtikuu on täälläkin ailahtelevainen.
Mukavaa kevättä myös sinulle.

Hilkka kirjoitti...

Ihanaa,aito suomalainen hapankorppu.Terveiset Wienin kauniiseen kaupunkiin, kävin 4v sitten yhtenä viikonloppuna työkavereiden kanssa siellä ja ihastuin että joskus vielä uudelleen.
Hämeessäkin paistaa aurinko +16 mittarissa,lumet ja jäät sulaneet sekä pihan siivous kutsuu :))

MarLi kirjoitti...

Hieno katsanta kotimaisuuteen ulkosuomalaiselta :) eihän nyt ilman hapankorppua voi olla missään!
Täälläkin on nyt melko lämmin ja aurinkoinen kevätkeli, kukkia pukkaa maasta ja järvet lähti jäästä!