torstai 4. syyskuuta 2008

Arki on taas täällä

Lomat on ohi ja arki on lähtenyt ihan mukavasti käyntiin. Arjella tarkoitan lapsiperheen arkea. Esikoinen aloitti uudessa luokassa kielilinjalla – kuvaan tulivat uudet opettajat ja uudet luokkakaverit. „Vanhat“ kaverit valitsivat matemaattisen linjan. Kova paikka 12v:lle. Nyt kun muutama päivä on ehtinyt kulua, uskallan olla varovaisesti optimistinen. Kuulemma uudet opettajat ovat kivempia ja yhteys vanhoihin kamuihin on kunnossa.
Kuopuksen kohdalla tilanne on se, että hän aloitti nyt kansakoulun viimeisen luokan. Tällä luokalla erotetaan ns. jyvät akanoista eli oppisuoritus ja todistus määrävät jatkokoulutuksen suunnan. Itävallassa ei ole peruskoulua niin kuin Suomessa. Neljännen kansakoulun luokan jälkeen on haettava joko lukioon tai mentävä keskikouluun. Lukio on tähtäimessä. Joten koulussa ollaan nyt sitten tositarkoituksella. Jo esikoisen kohdalla tämä lasten jako eri kouluihin näin varhaisessa vaiheessa oli minulle vierasta. Tässä systeemissä nyt kuitenkin elämme, joten yritän parhaani, jotta sekä kuopuksen että vanhempien tarpeet tulee huomioitua.
Suomen loman jälkeen Itävallan ja Wienin sää on tehnyt minulle kepposen. Täällä kesä jatkuu kuumana ja minä sitten vilustuin ja nyt seuranani on kuiva, kumiseva yskä. Helle tuntuu rasittavalta ja nautin illoista kun ilma viilenee. Aamut ovat myös oivia hetkiä hengittää viileätä, raikasta ilmaa. Viikonlopuksi on luvattu kunnon hellettä eli yli 30 astetta varjossa. Yritän olla valittamatta…

2 kommenttia:

maria kirjoitti...

Pliis, yritä olla valittamatta tai ainakin yritä edes sekuntti nauttia :-)
Ajattele asiaa niin, että mä jouduin pakkaamaan pois sen ihanan turkoosin tunikan "latino america"-kaupasta - sä voit vielä käyttää niitä!
Näin tänään ihmeellisen näyn Helsingissä - turisteja shortseissa! Kyllä, aurinko paistoi - lämpötilaa oli noin 16 astetta, plussaa :-)

Pauli kirjoitti...

yskän kanssa helteestä nauttiminen on vaikeata. Tiedän kuinka kylmä ja helteetön Suomen kesä oli, joten ymmärrän pyyntösi.