perjantai 19. lokakuuta 2007

saasteesta
En ole ehtinyt tällä viikolla kirjoittamaan yhtään mitään. Monta kertaa on ollut mielessä, mutta sitten kirjoittaminen on kuitenkin jäänyt.


Valokuvatorstain tämän viikon teema on saaste. Kävin jo katselemassa muiden otoksia. On se kumma kun roskat pitää heittää luontoon. Ihmettelen usein, että mikä saa ihmiset käyttäytymään näin. Onko roskien, jätteiden korjaaminen pois liian kallista? Vaiko juuri toisia päin - liian halpaa tai jopa ilmaista? Täällä Wienissä kaupungin roskapisteisiin voi viedä ilmaiseksi melkein mitä vain (ymmärtääkseni vain jääkaapeista täytyy maksaa pieni summa). Neuvonta on laadukasta ja jätteen kierrätys ja lajittelu on tehty helpoksi. Tästä huolimatta ympäristöön (kaduille, puistoihin, metsiin jne.) heitetään roskia - isojakin tavaroita. Jätehuolto tosin kerää roskat luonnostakin. En löydä vastausta esittämääni kysymykseen?


Toisenlainen saaste on virtuaalinen saaste, spam-posti. Kuten kuvasta osaatte varmaankin arvata on päiviä, jolloin spam-posti yksinkertaisesti kypsyttää ....

2 kommenttia:

Hilkka kirjoitti...

Maksut saattavat olla vähän paikkakuntakohtaisia, mutta täällä Joensuussa ainakin esim. jääkaapin vienti kaatopaikalle on ilmaista. Vietiin vasta pari viikkoa sitten. Puutarhajätteitä voi olla vaikka kuinka paljon, se on aina kuusi euroa lasti.
Kyllähän se tietotulvakin voi olla saastetta.

whatsoever kirjoitti...

Junkkia tunkee, puhut asiaa. Eikä se edes ole mikään sivutuote, vaan jotkut kehittävät sitä työkseen.