torstai 1. toukokuuta 2008

Aatteen paloa


Aatteen palo teemana valokuvatorstaissa. Vapaus, veljeys, tasa-arvo. Monta vallankumousta. Monta strategiaa. Aihe kiinnostaa minua sekä historian valossa että nykypäivän teemana. Kuvassa pieni ote aiheesta omasta kirjahyllystä.

7 kommenttia:

savisuti kirjoitti...

Minua kiinnostaa myös syyt aatteen takana. Miksi joku uhraa jopa henkensä aatteen takia, miksi jotkut väistyy tiukan paikan tullen jne. Ja onko historiasta loppujen lopuksi opittu mitään?

annifanni kirjoitti...

Siinähän on aatetta kansien välissä.

Pauli kirjoitti...

@savisuti: Hyvä kysymys. Historia näyttää toistavan itseään. Kylmän sodan tilalle on tullut sota terrorismia vastaan. Globalisaatio tuo mukanaan auttamatta myös alistamista. Ympyrä sulkeutuu ja uudet sukupolvet ovat samojen ongelmien edessä kuin edelliset. Ongelmien "kasvot" vain muuttuvat.

Pekka kirjoitti...

Aate vie joskus liian vahvasti mukanaan ja sokaisee ihmisen ettei enää osaa tiedostaa myös monen muun vaihtoehdon olevan ihan yhtä toimivan..

Pauli kirjoitti...

@pekka: kuten kirjoitin monta strategiaa. Aate - ideologia on myös strategiaa. Jokaisella meistä on oma lähtökohtamme, omat henkilökohtaiset tarpeemme, jotka haluamme saada tyydytettyä. Meillä on päivittäin valinnan mahdollisuus. Kunhan emme tule sokeiksi omalle peilikuvalle.

Oh-show-tah hoi-ne-ne kirjoitti...

Niinpä - valinnan mahdollisuus on useimmalla. Siihen valintaan vaan pystyy nykyisin niin monet "aatteet" vaikuttamaan.

Pauli kirjoitti...

@oh-show-tah hoi-ne-ne: aivan, ei kannata unohtaa käyttää omaa pääkoppaa!