keskiviikko 19. marraskuuta 2008

Edelleen hoitovapaalla

olen edelleen kotona esikoisen kanssa. Hänellä on alkava korvatulehdus. Lääkärin ohjeiden mukaisesti yritämme välttää oikean korvatulehduksen. Hoito-ohjeet ovat lepääminen, korvan suojaaminen kylmältä, nenätipat, särkylääkkeet ja sipulikääreet. Sipulikääre tuntuu olevan paras konsti. Kiehautettu pilkottu sipuli laitetaan harsovaippaan ja kääritään paketiksi. Paketti laitetaan korvan päälle ja kiinnitetään vaikka huivilla tai otsapannalla. Asunnossa tosin tuoksuu vahvasti sipulille, mutta sekään ei loppujen lopuksi kauheasti haittaa, kun auttaa samalla nuhanenää pitämään nenän vapaana.
Ensin mietin, että olisin mennyt tänään jo töihin, mutta juuri tuo sipulikääreen tekeminen on sen verran vaativaa puuhaa, etten halunnut jättää 12v:tä yksin kotiin.
Kuopus oli aamulla harmissaan huomatessaan, että jään esikoisen kanssa kotiin. Hänen olisi tehnyt mieli jäädä myös kotiin kouluun lähdön sijaan. Valitteli ovella vatsaa ja kurkkua. Olin skeptinen. Juttelimme asiasta ja hän lähti suht'koht iloisin mielin kouluun. Iltapäivällä on edessä vierailu kaverin luokse. Luulen, että tämä oli vahvin motivaatio sittenkin lähteä matkaan.
Sipulikääre valmistuu:


Ei kommentteja: