keskiviikko 26. elokuuta 2009

Lähtölaskenta arkeen on alkanut

Lasten kesälomat alkavat olemaan loppusuoralla. Tämä ja ensi viikko heillä on vielä lomaa. Mies ja minä ollaan töissä. Lapset ovat kotona. Viime viikon vietimme yhdessä perheen kanssa Korsikassa rannalla löhöillen ja nähtävyyksiä katsellen. Toinen viikko perään olisi tehnyt terää, mutta minkäs teet kun perheellä on vain yksi viikko yhteistä lomaa… Nämä pätkälomat koko kesän ajan ovat olleet enemmän stressaavia kuin rentouttavia. Nyt alkaa valmistautuminen arkirutiineihin. Koulukamat pitää laittaa kuntoon kuten myös lastenhuoneet. Itseasiassa huoneet ovat ihan OK, mutta se sotku… En tiedä, mitä tehdä. Siivota en jaksa huoneita enää. Tulen siitä niin masentuneeksi, kun alta aikayksikön (minun) järjestykseni on aivan sekaisin. Vaatteet ovat periaatteesta aina lattialla!!! Olisivat edes tuolin selkänojalla. Äidin toiveajattelua… Taidan olla liian kiltti. Nytkin kun lapset ovat kaksistaan kotona, on sotku ympäri asuntoa aikamoista. Siivous- ja järjestyksenpitämispyyntöni lausun kuuroille korville. Yritän kestää – kunhan arki taas lähtee rullaamaan…
Kuopus aloittaa uudessa koulussa lukion. Meidän perheelle koulu tosin ei ole uusi, sillä esikoinen käy jo tätä koulua. Kuitenkin muutos on kuopukselle iso. Samoin minulle vanhempana. Kansakoulun jälkeen muutos on suuri, kun lähtee lukioon. Muistan kun esikoinen aloitti lukiossa. Ensimmäiset puoli vuotta menivät uusiin opettajiin, luokkakavereihin ja aineisiin tottumiseen. Myönnän, että minä hieman jännitän miten kuopus kaikkeen tottuu. Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, tottuu hän nopeammin kuin minä.
Päässä pyörii kaikennäköisiä ajatuksia ja en tiedä mistä alkaa purkamaan vyyhtiä.
Paljon on asioita mielessä, joita pitäisi tehdä. Toppuuttelen kuitenkin itseäni, etten taas aloita liian montaa asiaa yhtä aikaa. Uusi blogikin pyörii mielessä.
Missäs se OFF-nappula taas olikaan?

3 kommenttia:

finkinja kirjoitti...

Syksy tuntuu tosiaa lähenevän vaikka helteet vielä kestävät. Täällä on kanssa vielä ensi viikko lomaa ja pitäis miedänkin alkaa hankkiin niitä koulutarvikkeita ja huoneet laittaa siistimpään kuntoon. Mutta kun niitä vaatteita on täälläkin joka puolella, ei kuitenkaan siellä missä pitäisi olla!!
Mutta yritetään ottaa iisisti;)

Paula kirjoitti...

@finkinja: kiitos kommentista! Yritetään relata!

maria kirjoitti...

Kuulostaa tutulta paradoksilta, ideoita ja inspistä tuntuu sinullakin olevan, mutta samalla sisällä huutaa "tee ensin siivous yms työt".
Ja haluaist siis painaa OFF-nappulaa - minkä suhteen?
Haluatko kertoa uudesta blogistasi?