sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Elokuvissa


Perjantaina tuli pitkästä aikaa käytyä siipan kanssa elokuvissa. Kävimme katsomassa Quentin Tarantinon huimat kritiikit saaneen elokuvan Inglourios Basterds. Minua kiinnosti eritoten itävaltaisen näyttelijan Christopher Waltzin suoritus. Hänethän valittiin parhaaksi näyttelijäski tämän vuoden Cannesin elokuvafestivaaleilla.
Elokuva oli mielestäni hyvä. Tosin minulle ovat aina tehneet pahaa väkivaltakohtaukset, kuitenkin pystyin katsomaan elokuvan (esim Kill Bill-elokuvia en pystynyt katsomaan). Elokuvan on stoori on aivan käsittämätön, mustaa huumoria täynnä oleva komedia. Liittoutuneiden erikoisjoukolla on tehtäävään  tappaa mahdollisimman monta natsia. Vastahenkilönä on natsi HansLanda, joka taasen etsii juutalaisia. Sitä tietenkin voi kysyä, että saako näin vakavasta asiasta tehdä komedian? Tämä onkin ehkä ensimmäinen onnistunut yritys. Näyttelijät ovat kauttaaltan aivan loistavia. Elokuvan ainoa supertähti eli Brad Pitt taitaa olla elämänsä roolissa. Nauroimme kyyneleet silmissä. Ja Christopher  Waltz on yltiömäinen kaikkine ilmeineen, äänenvivahteineen. Suosittelen. Arri Vederci.

3 kommenttia:

maria kirjoitti...

Tämän on myös minun nähtävien listoilla. Erityisesti kiinnostaa tuo itävaltalaisen roolisuoritus, jota täällä meilläkin on hehkutettu.

Brad Pitt elämänsä roolissa - vihdoinkin, edellinen taisi olla Thelma & Louise ;-)

Vastaavista vakavista asioista komediat ja vielä hyvin onnistuneet ovat harvassa, äkkiseltään tulee mieleen Roberto Benignin 'La vita é bella'.

Paula kirjoitti...

Aivan, La vita e bella - oikein onnistunut.

Paula kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.