torstai 31. tammikuuta 2008

Voima

Valokuvatorstain tuorein haastesana kätkeytyy alla oleviin sitaatteihin.
Yks voima sydämehen kätketty on…
On voima, mi mielet nuorentaa…
Yksi on voima ylitse muiden…


Minulle mieleen tuli ensimmäisenä rakkauden ja empatian voima. Oheinen kuva on viime kesän Suomen lomalta. Rakastan koivuja ja kuvan koivupari on saanut mielessäni nimen rakastavaiset.


Vapaa päivä

Minulla oli tänään vapaa päivä. Ja nautin päivästä todella. Aamupäivällä olin sosiokratia workshopissa. Sen jälkeen ystävien kanssa lounaalla ja ennen kuin tapasin tyttäreni ehdin leikkimään turistia kotikaupungissani Wienissä. Inspiring Picturen tämän viikon haaste on vapaa päivä. Tässä siis minun otoksia.

Hyppäsin ooppeeran kohdalla ulos ratikasta, ja kas kummaa: ooppeeraan eteen on ilmestynyt punainen laatikko ja punainen matto. Tänään on oopperan tanssiaiset!


Huomatkaa, punainen matto pitää imuroida "tärkeitä" vieraita varten:



Jatkoin matkaani oopperan ohi kuuluisalle kauppakadulle Kärtnerstraße:



Kadun päässä mahtava näky eli pyhän Tapanin katedraali hieman eri näkökulmasta - Stephansdom:



Sieltä jatkoin matkaa metrolla Tonavan ääreen:




Vapaa päiväni oli kuin pieni kaupunkiloma.

lauantai 26. tammikuuta 2008

Mistä keveys tähän tilanteeseen?

Siis tällä viikollahan olen kirjoittanut töistä ja valokuviakin laitoin työpaikaltani valokuvatorstain haasteesen. Eilisen päivän jälkeen mun kirjoitukset ja valokuvat tuntuvat todella kummallisilta. Mietin jopa hetken, että poistaisin edelliset kaksi kirjoitusta, mutta en sitten teekään niin. Ne ovat minun tuntoja niiltä päiviltä. Eilen minulla oli konflikti töissä samassa huoneessa työskentelevän kolleegani kanssa huoneen lämmittämisestä. En jaksa kuvata tässä koko konfliktia. Pähkinänkuoressa teema oli se, että minun mielestäni 23 astetta on tarpeeksi huoneemme lämpötilaksi ja pyysin työkaveriani olemaan säätelemättä pattereita enemmälle lämmölle (viimeksi 26 astetta) sinä aikana kun minä olen töissä (teen puolta päivää). Johon hän vastasi, että yritän estää hänen tekojaan ja että haluan hänen jäätyvän. Olin hieman hämmilläni hänen reaktiostaan. Tajusin, että kärpäsestä tulee nyt härkänen ja etten pysty arvioimaan tilanteen jatkoa. Tiedustelin, että mistä oikeasti on kysymys ja tulihan se vastaus: hänellä on se tunne, että morkkaan häntä koko ajan, etten pidä hänestä henkilökohtaisesti ja ihan sama miten hän työnsä tekee minulta kuulemma satelee aina kritiikkiä. Annoin itselleni hiljaa pikaempatiaa ja kysyin voisiko hän kertoa minulle jonkin konkreettisen esimerkin yllämainituista tilanteista. Siihen hän ei pystynyt vastaamaan. Jatkoimme keskustelua, yritin pysyä tilanteessa, kuuntelin, yritin ymmärtää tilannetta. Sitten hän kertoi käyneensä edellisenä päivänä psykiatrin vastaanotolla ja hänellä todettiin vaikea bipolaarinen häiriö eli että hän on maanis-depressiivinen. Siis tämä tieto iski tietoisuuteeni kuin salama. (Ensimmäiset ajatukseni olivat: EI, APUA, miten selviän tästä, miten selviän hänen kanssaan, miten suojaan itseäni, miten käyttydyn hänen suhteen jne. Annoin ajatusten tulla, otin ne vastaan, huomioin ne - eli pikaempatiaa). Sitten kysyin työveriltani, että miltä hänestä tuntuu. Seuraava keskustelumme kesti kaksi ja puoli tuntia. Pääasiassa kuuntelin, kun hän puhui. Kun meinasin antaa neuvoja purin itseäni kieleen, etten antaisi neuvoja ja keskeyttäisi haurasta hetkeä. Ymmärsin hänen puheistaan, että hänelle jokainen työkaveri tai esimies on potentiaalinen "vihollinen". Aistin kuinka pelottava hänen oma tilansa on hänelle ja kuinka ahdistavaa koko hänen tämänhetkinen elämäsä on. Sain kuitenkin sen tunteen, että minun kanssa puhuminen oli helpottavaa hänelle.
Mitä minuun tulee niin olin eilisen työpäivän jälkeen aivan puhki. Eilinen ilta perheen kanssa teki hyvää. Teimme yhdessä ruokaa, juttelimme, katsoimme hauskan filmin ja nautimme perjantai-illasta. Tunsin kuinka olen kiitollinen tästä onnesta, että kotona ja perheen keskellä on hyvä olla - jokaiselle perheen jäsenelle.
Tarvitsen tämän viikonlopun itseni keräämiseen ja henkiseen valmistautumiseen tulevaan. Haluan keveyden takaisin.

torstai 24. tammikuuta 2008

Valokuvatorstain 76. haaste humoristinen

Jaan tänään kanssanne muutamia yksityiskohtia työpöytäni ympäriltä.

Ensimmäinen kuva: minne E-kirjain on hävinnyt?


Toinen kuva on tulos siitä, miten käy kun osastopäällikö yrittää motivoida alaisiaan lainauksilla jalkapallomaailmasta tyyliin "teidän pitää saavuttaa champions league taso, hey we are the champions". Sigmund Freud ja Wolfgang Amadeus Mozart ovat hyvin "innoissaan".



keskiviikko 23. tammikuuta 2008

Tänään

oli niin hemmetin tylsää töissä. Minä ja työkaverini olisimme tarvinneet motivaatioruiskeen tai jotain vastaavaa. Työpäivän kohokohta oli yhteinen lounastauko, jonka vietimme mukavasti jutskaten ja miettien, että mitä muuta kaikkea kivaa voisi tehdä kuin olla töissä. Töitten ohessa tein suomalaisia hesarin nettisivun testejä (uups - kuten huomaatte ei kovin korkea työmoraali ainaskaan tänään). Sain mm. seuraavia tuloksia: kelpaan Suomen kansalaiseksi (jippii), peruskoulun todistuksen keskiarvo 9 (äidinkieli 4 - eli parantamisen varaa on), olen 54% mies ja 46% nainen (sehän tiedettiin kun en edes virtuaalimaailmassa osaa päättää, että olenko Pauli vai Paula), itsetuntoni on OK, huumorintajuni on 84% asteikolla 0% tosikko ja 100% huumorintajuinen. Sitten löysin vielä jostain testin, että jos olisin kouluruoka, niin olisin ...

Jos olisin kouluruoka, olisin

Ideakeittiön kouluruokatesti: olen Tilliliha

Tilliliha
Olen sitkeä rauhallinen sissi.

Tee sinäkin
Ideakeittiön kouluruokatesti



Voi että kuinka mua nauratti.

No päivä voi tästä vain parantua ja niinhän se on. Tänään on saunailta. YES.

tiistai 22. tammikuuta 2008

Itsensä koutsaamisesta

Kävin lukemassa Marian juttua Muutos on oppimista - selätä viholliset. Minulla on pitkälle samanalaisia tunteita oppiessani uutta ja ihania ahaa-elämyksiä huomatessani, että pään sisällä, sydämessä ja vatsan pohjalla tuntuu, kun huomaa itsessään uusia puolia. Maria oli tehnyt itsellen viime kesänä listan miten kehittää itsetietoutta. Päätin ottaa mallia ja tässä minun muunnelmani hänen listastaan:
  • Mikäli jaksat, niin kiinnitä huomiota muihin - keskity kuuntelemaan.
  • Ota vakavasti rentoutumisen tarve.
  • Ketään henkiloä ei voi kontrolloida.
  • Opettele sanomaan myötätuntoisesti Ei.
  • Ota vastuu omista tekemisistäsi.
  • Jos tarpeen, anna itsellesi pikaempatiaa.
  • Keskity tarpeeseen, ei strategiaan mikä saattaa tyydyttää tarpeen.
  • Ole konfliktissa mukana, kuuntele (mikäli jaksat) kaikkia osapuolia.
  • Ole avoimempi itsellesi ja opettele reflektoimaan - nauti omasta itsestäsi.
  • Harjoittele kirahvikieltä
  • Ota liika murehtiminen ja hermostuneisuus vakavasti! Empatiaa heti. Mitkä tarpeet ovat jääneet taustalle ja kaipaavat huomiota. Ole tietoinen näistä tarpeista. Juhli tarpeiden olemassaoloa ja sure, pahoittele itsesi kanssa sitä, ettet ole huomannut tarvetta aikaisemmin.

Ja jotenkin seuraava kuva sopii hyvin mun tämänhetkisiin fiiliksiin, ihana ruukku (Castelsardo, Sardinia):

sunnuntai 20. tammikuuta 2008

Mustavalkoista


Uusi kuvahaastesivu inspiringpicture .

perjantai 18. tammikuuta 2008

Hyvin vaiherikas viikko: osa kaksi. Vanhat ja uudet kaverit sekä TCM

Tiistaina ehdin myöskin tapaamaan "vanhan" kaverin vuosien takaa. Se oli mukavaa ja oli hienoa huomata, että meillä edelleen on yhteys toisiimme. Se ei aina menneisyydessä ollut varmaa - niin ristiin elämämme kulkivat, tai ehkä osuvammin sanottuna - tarpeemme eivät kohdanneet. Tapaamme harvoin, koska kyseinen ystäväni asuu nykyään Ruotsissa. Sitä enemmän nautin tapaamisesta ja sen kunniaksi juoduista mallasjuomista. Olo oli seuraavana päivänä hieman kuin humiseva harju - mutta kyllä kannatti.
Yllätys oli kun sain tällä viikolla henkilökohtaisen kutsun aikuisten syntymäpäiväkekkereille. Tunnemme toisemme lastemme kautta ja on kivaa saada uusia aikuisia kontakteja. Olen tästä hyvin iloinen.

Ja sitten huomasin viime viikonlopun sanomalehdessä ilmoituksen, että TCM (Traditional Chinese Medicine) University täällä Wienissä pitää avoimien ovien päivän helmikuun alussa. Olen nyt viime päivät järjestänyt itselleni vapaata tuolle viikonlopulle, jotta pääsen eri kursseille mukaan. Buukattuna on jo Tai Chi, Qi Gong, kiinalainen ravinto-oppi sekä TCM:n hoitokeinot naistentauteihin.

Töissäkin olen ollut ja huusholliakin olen hoitanut, mutta museoon en ehtinyt ;-)
Hyvän ystävän kunniaksi tämä kuva:

Hyvin vaiherikas viikko: osa yksi NVC ja sosiokratia

Minulla on ollut harvinaisen täysi viikko. Menojen suhteen ja ajatusten kasassa pitämisen suhteen. Minulla on liikaa ajatuksia. Missä se OFF nappi on, että saa välillä levähtää omista mietteistään? No mitä nyt sitten on oikein tapahtunut. Aloitin marraskuussa aktiivisen mukanaolon Itävallan NVC (Non Violent Communication) yhdistyksessä ja joulukuun tapaamisessa lupasin jo ottaa vastuulleni esim. ryhmätilan etsimisen (sille varalle, että yksityiset tilat käyvät liian pieniksi) ja tuloksista referoinnin tammikuun kokouksessa. Tammikuun tapaaminen oli eilen. Yhdistyksen tapaamiset pidetään sosiokratian merkeissä ja tämä vaatii kaikilta osallistujilta valmistautumista kokoukseen. Ennaltatutustumista kokouksessa esillä oleviin asioihin. Tietenkin vastuuhenkilöiden on hyvä tätä varten jo toimittaa materiaalia. Materiaalia valmistellessani huomasin, että minulta puuttuu vielä paljon eri tietoa ja mielipiteitä.
Kokosin faktat ja kysymykseni yhteen ja raportin lopussa pyysin kaikkia käymään kysymykseni läpi, jotta voisimme puhua siitä seuraavalla kerralla (tämä siksi, että tiesin olevani vasta esityslistan loppupuolella vuorossa). Hieman kyllä jännitin kokousta/tapaamista, mutta yllättävää kyllä matkalla sinne löysin luottamuksen siihen, että kaikki sujuu hyvin.
Tapaaminen oli mielenkiintoinen ja onnistunut - myöskin minun osuuteni. Sosiokraattinen prosessi on minulle aivan uusi. Pidän siitä todella. Enemmän sosiokratiasta voi käydä lukemassa vaikka NVC Finlandin sivuilta tai sitten wikipediasta englanniksi. Minusta on mielenkiintoista, että kaikkia kuullaan. Joka tapauksessa tästä prosessista innostuneena ilmoittauduin tänään sosiokratia workshoppiin.

Tänään sain kokea oikein kunnon susi-teatterin sisälläni. Sisäisellä kirahvillani riitti hommia.
Tyttäreni oli syntymäpäiväjuhlissa, joista käytiin välillä elokuvissa ja palattiin sitten takaisin synttärisankarin kotiin. Oltiin sovittu, että tyttäremme haetaan puoli kahdeksan aikaan illalla.
Puoli seitsemältä synttärisankarin äiti soittaa ja kertoo, että tyttäreni on kadottanut tuolla yllämainitulla leffamatkalla kännykänsä (jouluna lahjaksi saatu). Kiitin ilmoituksesta ja soitin operaattorille, jotta sulkevat numeron. Susi-show oli jotain tätä luokkaa: voi ei, taas! Sata euroa hukkaan, miksei tyttäreni voi katsoa tavaroidensa perään? No niin, tässä se taas nähtiin jne.
Kun annoin tämän "kohtauksen" hetken riehua sisälläni ja hieman myös ulos - alkoi hengitys pikku hiljaa kulkea. Mieheni ehti tokaista minulle, ettei kiukustuminen nyt auta mitään. Johon minä sanoin, että minua ei auta hänen kommenttinsa, kun sisälläni kuitenkin nämä tunteet ovat, haluan ottaa selvää mistä ne johtuvat. Eli olin empatian tarpeessa. Huomasin kantavani loppujen lopuksi enemmän huolta tyttärestäni kuin kännykästä. Ja siitä, miten saan hänet ymmärtämään minulle tärkeitä arvoja -varovaisuus resurssien suhteen, arvonanto ja omien tarpeiden huomioiminen. Tätä miettiessäni aloin jo mielessäni antamaan empatiaa tyttärelleni. Se kännykkä oli strategia niin moneen tarpeeseen: kuulua jengiin, olla cool, rentoutua (musiikin lataus mahdollista), pitää yhteyttä kavereihin, olla arvostettu. Ja samalla aistin, että näiden tosiasioiden toteaminen on iso pettymys ja kivuliasta tyttärelleni. Kun olin käynyt tämän sisäisen prosessin läpi olin aivan rauhallinen ja pystyin keskustelemaan tapahtuneesta mieheni kanssa myötätuntoisesti. Samoin myöhemmin tyttäreni kanssa. Hän ihmetteli, etten räjähtänyt. Kerroin yllämainitusta prosessista sisälläni ja hän hyväksyi tämän.
Tiedättekö mitä? Olen niin kiitollinen, että olen oppinut tämän myötätuntoisen kanssakäymisen prosessin. Se on lahja.

torstai 17. tammikuuta 2008

Valokuvatorstain 75. haaste

on tällä kertaa kipupiste:


Se löytyy aika pian lasten kanssa lumisotaa leikkiessä....

sunnuntai 13. tammikuuta 2008

Kiitos kälylle

Kiitin juuri kälyäni vielä kerran aivan mahtavasta synttärilahjasta - nimittäin vuosikortista MQ:n Modernin taiteen museoon MuMoK:iin ja Leopold Museumiin. On ihanaa kun voi vain käväistä. Viime päivinä olen käynyt katsomassa näyttelyn China Facing Reality MuMoK:issa ja Leopold Museumissa näyttelyn Between the Wars, Austrian Artists from 1918 to 1938.

China Facing Reality näyttelyssä oli muutama mieleenjäävä taideteos (yllä olevasta linkista voi katsoa kuvia näyttelystä). Yue Minjun - Nauravat miehet, Zhang Xiagong - Valokuva uneksivasta miehestä sekä Liu Jianhua - Installaatio Yixu Survey olivet livenä mieleenjääviä ja vaikuttavia.

MuMoK:issa olin nyt ensimmäistä kertaa - mutta en tietenkään viimeistä. Leopold Museumissa on tullut käytyä usein. Tosin en ole aina jaksanut käydä katsomassa kaikkia esillä olevia näyttelyitä yhdellä kertaa - no tänä vuonna ei tarvitse kantaa siitä huolta. Olen aina jättänyt valokuvanäyttelyn katsomatta - sinne aion suunnistaa tiistaina.

Tässä vielä installaatio MuMoK:in ulkopuolelta:

torstai 10. tammikuuta 2008

Valokuvatorstain 74. haaste: jatka kuvasta


Mikä tuosta oikein vilisti ohi? Ihme rapinaa... kas sisilisko:





tiistai 8. tammikuuta 2008

Tasa-arvosta

Huomenna, 09.01.2008, tulee kuluneeksi 100 vuotta Simone de Beauvoirin syntymästä.

Hänen tunnetuin teoksensa on "Toinen sukupuoli" ja siitä usein siteerattu lause, että naiseksi ei synnytä vaan naiseksi tullaan.

Laitan tähän muutaman valitun kohdan YK:n ihmisoikeusjulistuksesta muistutuksena siitä, että edelleenkään naiseksi syntynyt ihminen ei ole tasa-arvoinen mieheksi syntyneen ihmisen kanssa.

1. artiklassa julistetaan mm:

Kaikki ihmiset syntyvät vapaina ja tasavertaisina arvoltaan ja oikeuksiltaan. Heille on annettu järki ja omatunto, ja heidän on toimittava toisiaan kohtaan veljeyden hengessä.

2. artiklassa julistetaan mm:

Jokainen on oikeutettu kaikkiin tässä julistuksessa esitettyihin oikeuksiin ja vapauksiin ilman minkäänlaista rotuun, väriin, sukupuoleen, kieleen, uskontoon, poliittiseen tai muuhun mielipiteeseen, kansalliseen tai yhteiskunnalliseen alkuperään, omaisuuteen, syntyperään tai muuhun tekijään perustuvaa erotusta.

23. artiklassaa julistetaan mm:

Jokaisella on oikeus ilman minkäänlaista syrjintää samaan palkkaan samasta työstä.


-----
Pelkkä ajatuskin, että samaa työtä tekeville ihmisille maksetaan eri palkkaa sukupuolesta johtuen on aivan käsittämätön epäkohta nyky-yhteiskunnassa. Onko kukaan poliitikko oikeasti valmis taistelemaan tätä epäkohtaa vastaan?

Keveyden juhlistamisesta

Eilen juttelin siskoni kanssa puhelimessa. Siskoni on minulle hyvin tärkeä henkilö. Vaikka tapaammekin vain harvoin (noin kerran vuodessa) on meillä säilynyt syvä kaveruus ja yhteys. Itse asiassa koen että ystävyytemme - sisarussuhteemme paranee vuosi vuodelta. Se on minulle voiman ja ymmärryksen lähde. Siinä on tilaa pettymyksille, onnen tunteelle, menestyksen juhlinnalle, filosofoinnille, huumorille, toinen toisensa tukemiselle, vuorovaikutukselle ... Kommunikaatio toimii puhelimitse ja internetin avulla. Mahtavaa on kun voimme tavata. Eilen jutellessamme huomasimme, että tulevan kesän lomasuunnitelmamme menevät ristiin - minä olen luultavasti perheeni kanssa silloin Suomessa kun sisareni on keski-Euroopassa. Harmillista ja tajutessani tämän tosiasian tulin surulliseksi. Pohdin surun tunnetta, annoin sille tilaa. Huomasin, että itse asiassa ei ollutkaan kyse tapaamisesta vaan halusta juhlia hyviä välejämme. Juhlistan hyviä välejä tänään tällä kirjoituksella ja kas kummaa eilinen pettymys kaikkoaa. Eläköön olemisen sietämätön keveys.

sunnuntai 6. tammikuuta 2008

Lukemisesta

Viime viikkoina olen kaikesta huolimatta ehtinyt taas pitkästä aikaa myös lukemaan ja haluankin tässä mainita kaksi kirjaa. Kirjalijoista ehdoton tämän vuoden löytö minulle on Ian McEwan. Nyt jouluna luin hänen romaaninsa On Chesil Beach. Tarina on tyypillinen McEwan tarina. Se kehittyy hitaasti mutta varmasti. Lukija aavistaa, että pian tapahtuu jotain mullistavaa. Minä ainakin toivon, elän, pelkään ja ylipäätänsä tunnen päähenkilöiden mukana. Tämä on aivan mahtava elämys. Tarina ei sinänsä ole mitenkään erikoinen - kertomus nuoren parin hääyöstä 1960-luvun alkupuolella. Tämä yö on kohtalokas ja muuttava koko heidän elämänsä. McEwanin teksti on intensiivistä ja värikästä. Tämänhetkinen lempikirjailijani.

Olen aina pitänyt dekkareista ja jännitysromaaneista. Pari vuotta sitten löysin kirjailijan Tess Gerritsenin. Luen hänen teoksistaan kaiken mitä saatavilla on. Olen koukussa. Nyt tuli luettua trilleri Gravity. Tarina kertoo astronautti-lääkärin Emma Watsonin henkiinjäämistaistelusta outoa eliötä vastaan ISS avaruusasemalla. Tess Gerritsen on hyvä kertoja ja saa lukijansa heti alkusanoista lähtien pauloihinsa. Gerritsenin lääketieteellinen tausta
tulee vahvasti esille hänen tarinoissaan, mutta niin että mattimeikäläinenkin ymmärtää mistä on kysymys. Tarina eteneen huumaavaa vauhtia, eikä lukemista voi lopettaa. Jännitys säilyy loppuun saakka. Suosittelen - tosin en heikkohermoisille.

Kiviä matkan varrelle kohti keveyttä

No niin, uuden vuoden juhlinnasta selvittiin ja keskiviikkona palasin suhtkoht rentoutuneena töihin. Mieheni jäi lomalle ja lasten kanssa kotiin. Kun ensimmäisen työpäivän jälkeen palasin kotiin tuli minusta hetkessä kolmen lapsen "yksin" huoltaja. Mies oli 39° C kuumeessa ja valmista kamaa. Siis ihan oikeasti, mikään ei ole rankempaa kuin oma aviosiippa sairastuneena. Lasten kanssa kaikki toimii, mutta miehen kanssa. Siinä on hermot kireällä. En edes jaksa kirjoittaa kaikkia yksityskohtia. Lasten kohdalla vanhempien (tai siis lähinnä äidin, ainakin meidän perheessä) on toimittava ja otettava vastuu lapsen paranemisesta tai siihen liittyvistä toimenpiteistä. Aikuisen miehen ja partnerin kohdalla tilanne muuttuu. Mies haluaa pitää päänsä, mutta haluaa kuitenkin että häntä hoivataan. On parempi olla antamatta neuvoja. Vaikka vaikeaa se kyllä onkin, esim. silloin jos toinen kieltäytyy lähtemästä lääkäriin. No onneksi osasin toisella yrittämällä vetää oikeasta narusta eli vetosin työhommiin. Ekaksi yritin linjaa "olen huolissani, parempi mennä lääkäriin ennen kuin olosi vielä heikkenee". Ei tuo linja toimi. Pitää olla parempi syy kuin vaimon huoli. Työasiat. No nyt on lääkkeet ja sairaslomaa koko seuraava viikko.
Lapset ovat onneksi jo niin isoja, että pärjäävät puolet päivästä ihan omillaan ja tulivat sitten minua vastaan töistä. Vein heidät sekä torstaina että perjantaina ulos syömään - loman ja omien hermojeni kestämisen kunniaksi. Leffassakin kävimme.
Mies sai olla rauhassa ja nukkua. Kotona minua odotti kumpanakin päivänän täysi kaaos ja sotku. Miehelleni en viittinyt motkottaa, otti väin päähän. Ihan kuin sairastuminen olisi vapaalippu holtittomuudelle. Lapsille kyllä pidin pienen puhuttelun - ymmärsivät tuskani sotkun suhteen ja auttoivat huushollissa.
Eilen muistui mieleeni hartain toiveeni tälle vuodelle eli keveys. Kun katsoin ympärilleni tunsin ihan fyysisesti kuinka raskas tunnelma asunnossa vallitsi ja lyhyen empatiatuokion jälkeen siivosin joulun ulos asunnosta. Vaihdoin hieman huonekalujen paikkaa ja kas kummaa nyt on tilaa ja ilmaa. Tämän jälkeen jaksoin jopa ohittaa miehen kiukuttelut olankohautuksella.
Huomenna alkaa taasen koulu eli lapsilla arki. Hyvä niin. Lapset jo tuntuvat kaipaavan koulukavereitaan. Minäkin kaipaan jo taasen arkea varsinkin viikottaista Tai Chi ryhmää. No huomenna sinne taas pääsee.