tiistai 11. marraskuuta 2008

Van Gogh


Kiirettä on pitänyt, mutta toissa viikonloppuna kävimme katsomassa Van Gogh-näyttelyn Albertina museossa. Kun klikkaa tuota linkkiä, pääse myös nakemään muutamia näyttelyn tauluja diaesityksenä. Minä ihastuin tähän teokseen (kuva Albertinan kotisivuilta):

Harvest - The Plain of La Crau, 1888

Maiseman syvyys, peltojen "värikkyys" ja V.G.:n tekniikka - lyhyet viivat ja pisteet. Seisoin varmaan kymmen minuuttia pelkästään tämän kuvan edessä. Ja ihmettelin. Mitä tuntee ihminen, joka pystyy piirtämään tällaisen kuvan? Hänellä oli aina tarve (ja kiire) vangita hetki, tunnelma. Kyky nähdä, tuntea kaikessa universaali kauneus. Näyttely teki minuun suuren vaikutuksen. Myös yleisömäärältään. Olimme onneksi heti aikaisin aamusta paikalla ja pääsimme suoraan näyttelyyn sisään. Ihmisiä oli paljon. Kun poistuimme museosta olivat jonot pitkät ja odotusaika tunneissa. Mikäli olet Wienissä tai olet tulossa tänne - käy ihmeessä katsomassa. Näyttely päättyy 8.12.2008.



Ihmiset jaksavat jonottaa. Kello oli tähän aikaan 12, museon ovet oli suljettu. Odotusaika 2-4 tuntia. Sisällä jonot itse näyttelyyn.

1 kommentti:

maria kirjoitti...

Voi kun saataisiin tännekin Van Gogh'n näyttely!