keskiviikko 4. helmikuuta 2009

Taidenäyttelyissä

Viime viikolla tuli käytyä kahdessa mielenkiintoisessa modernin taiteen näyttelyssä. Ensimmäinen näyttely oli Peter Koglerin näyttely Modernin Taiteen Museossa Wienissä (MuMoK). Hänen videoinstallaationsa sekä koko näyttelytilan kattavat teoksena tekivät minuun suuren vaikutuksen. Näyttely näkyi myös ulospäin. Iltaisin, kun pimeys laskeutui MQ:n (Museumsquartier) ylle, alkoi valkoisten hiirten juoksu pitkin museon rakennuksen ulkoseiniä – mahtavaa – vaikken hiirten ystävä olekaan ;-)
Sattumalta oli taiteilija itse paikalla käydessämme näyttelyssä ja uskalsin esittää kysymyksen koskien hänen vesivärimaalaustekniikkaansa. Hänen avoin mielensä ja ystävällisyytensä painuivat myös mieleeni Suosittelen tuon yllä olevan linkin käyttämistä, mikäli haluat vilkaista Koglerin töitä.

Toinen näyttely oli Gerhard Richterin näyttely Albertinassa. Hämmästyneenä kuljin näyttelyn läpi. Mikä skaala. En ennen näyttelyä ollut kuullut koko taiteilijasta mitään (kertoo enemmän minusta kuin taiteilijasta). „Epätarkat“ valokuvamaalaukset olivat kiehtovia – oli sitten kyseessä maalaus ihmisestä, esineistä, kukista tai pilvistä. Abstraktit kolmen värin sarjat miellyttivät minua suuresti. Maalaukset näyttävät siltä, kuin ne olisi helposti, nopeasti sutaistuja. Tarkasteltuani maalauksia tarkemmin tulin siihen tulokseen, että jokainen pensselin veto on tarkoin suunniteltua. Minusta tuli fani. Myös Richterin kotisivuilla (yllä oleva linkki) on mahdollisuus tutustua hänen laajaan tuotantoonsa.

Ei kommentteja: