maanantai 9. helmikuuta 2009

Uusi aikakausi

Tänään meidän perheemme siirtyi uuteen aikakauteen. Lastentarhat, iltapäiväkerhot ovat meidän osaltamme historiaa. Onneksi minulla on hyvä joustomahdollisuus työaikojeni suhteen. Nyt joustan aamulla aikaisin :-)
Saa nähdä miten arki tästä lähtee pyörimään, kun kumpikin lapsista on iltapäivisin kotona. Tähän mennessä esikoinen on ollut yksin muutaman tunnin. Nyt ovat kahdestaan silloin tällöin, usein olen minäkin aikaisemmin kotona.
Minulle tämä sinänsä on uusi haaste, että löydän itseni nyt useammin hellan äärestä. Joudun "organisoimaan" itseni uudelleen. Uusi haaste tämäkin. Pidän ruuanlaitosta - tosin olen usein ollut todella kypsä kokkaamiseen, kun siitä on tullut pakko. Jokainenhan meistä tietää, mitä siitä tulee, kun asioita täytyy tehdä. Huonommalla energialla asioita ei kai voisi hoitaa. Joten yritän selvittää itselleni miten löydän iloa ja keveyttä jokapäiväiseen ruuanlaittoon - haluan tehdä asioita mielelläni, en siksi että on pakko.
Kunhan muutama viikko on kulunut, kerron mikä on tilanne. Kaatuko seinät päälle vai onko mulla homma hanskassa?

2 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Hei minkä ikäiset teillä on yksin kotona ja miten pärjäävät?

Kerro kaikki yksityskohdat HETI!

Pauli kirjoitti...

@Anne: tytär on 12, pian 13. Kovaa vauhtia kasvamassa murkuksi. Poika on 9v ja kovin leikkimielinen... Tytär on ollut iltapäivät viimeiset kolme vuotta muutaman tunnin yksin koulun jälkeen. Kuopus on ollut koulun jälkeen kerhossa. Kumpikin yksinään tuntuu pärjäävän ihan hyvin, mutta jos ovat kahdestaan tuntuu aina syntyvän jotain kränää. Esikoinen syö koulussa ja kuopus nyt siis kotona. Muuteltuani keittiön systeemejä, osaa hän nyt itse lämmittää ruoka-annoksen. Taidan olla aika ylihuolehtivainen - Suomessa lapset ovat tämänikäisinä jo olleet pitkään yksin kotona...