Minulle uusi löytö oli Francis Picabia sekä Julian Schnabel. Kummallakin on oma tyylinsä. He rikkovat rajoja ja maalaavat vaikuttavia kuvia.
Tässä Picabian maalaus Ganga vuodelta 1927. Se kuuluu sarjaan "Transparences", jossa Picabia on yhdistänyt monia kuvataidehistorian kuuluisia maalauksia.
Julian Schnabel taasen rikkoo rajoja yhdistämällä eri tyylejä. Tässä hänen maalauksensa "Painting Without Mercy" - taulu on täynnä rikkottuja lautasia. Erikoinen ja hätkähdyttävä.
5 kommenttia:
Hienoja maalauksia olet saanut katsella. Itse pidän erityisesti tuosta Schnabelin työstä.
Onko sinulla Suomessa paljon lukijoita? Kannattaisiko sinun liittyä blogilistalle; jos laittaisin sinut suosikiksi, näkisin aina heti, koska olet päivittänyt blogiasi. Nyt välillä unohtuu kurkata, kun pääasiassa luen suosikkejani. Liittäisin sinut mielelläni listaani. Se ei maksa mitään. Os. www.blogilista.fi
Hei leijonainen, kiitos kommenteista. Viimeisiä päiviä töissä ennen lomaa, joten en ole ehtinyt edes blogia kunnolla päivittämään. Minulla on pienoinen lukijajoukko. Blogilistalta minut löytää, kun laittaa hakuun sanan empatiaa. En ole kovin perehtynyt blogilistan mahdollisuuksiin ;-)
Terveisiä kuumasta Wienistä (+30° C).
Moi,
Ai teilläkin on siellä Schnabelin näyttely. Hänen näyttelynsä pyörähti myös keväällä Suomessa. Iskikö sinuun monta hänen työtään vai lähinnä tämä kuvaamasi? Itse muistelen, että minuun kolahti juuri vastaavanlainen lautasista yms. koottu iso teos.
Kyllä varsinkin tuo Ganga on hieno ja utuinen värien kylläisyys. Onkohan alemman taiteilija tutustunut Kekkoskuviin? Niin on ilmeinen tuo kalju kaveri.
@system operator: enpä tiedä onko Julian Schnabel nähnyt kekkoskuvia, mutta ehkäpä taulusta on seuraavan "Kekkonen - Anarchy in the UKK" levyn kanneksi?
Lähetä kommentti