keskiviikko 24. kesäkuuta 2009

Lisää neuvoja terapeutilta

Viime viikolla vyöhyketerapeutti antoi lisää neuvoja. Pyysi minua välttämään myös kaikkia vehnätuotteita sekä perunoita kuten myös munakoisoa ja linssejä. Siis maitotuotteiden ja tuoreiden vihannesten ja hedelmien lisäksi. Jotta en käytä kaikkea energiaa ruuansulatukseen ja jotta ruuansulatukseni alkaa antamaan minulle energiaa sen ryöstämisen sijaan. En nyt osaa selittää suomeksi paremmin. Ensin ajattelin, että eihän tuossa jää mitään enää sulateltavaksi, mutta kappas... vaikka olen välttänyt kyseisiä ruoka-aineta en ole nähnyt nälkää - enkä ole yllätys yllätys enää niin väsynyt kuin viime kuukausina. Kaikkein vaikeimmalta tuntuu "luopuminen" pastasta, munakoisosta ja linsseistä. Toisaalta tavoitteena on toisenlainen tunne omassa kropassa, toivottavasti kevyempi, virkeämpi ja aktiivisempi. Haluan muuttaa itseäni ja huolehtia itsestäni. Jännittävää tämä joka tapauksessa on.

4 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Pitäisi varmaan munkin koekilla, miten ruokavalio vaikuttaa vointiin. Olen jatkuvasti väsynyt ja uupunut.

Paula kirjoitti...

@anne: mulla just toi väsymys on mulla nyt moottorina muuttaa omaa ruokavaliota. Olen koko kevään nukkunut päivittäin päiväunet (kääk) ja ollut voimaton. Nyt jo huomaan siis muutoksen - en tarvitse päiväunia enää (ainakaan tällä viikolla).

finkinja kirjoitti...

Hyvältä kuulostaa tuo ruokavalion muutos. Mä olen nyt yrittänyt syödä kevyemmin ja terveemmin kun miehellekin pitää kokkailla enemmän vihanneksia. Mut mitä sä voit syödä? Mitkä on sallittuja ruoka-aineita?

Paula kirjoitti...

@finkinja: viljoista ruis, ohra, spelttivehnä, tattari, quinoa, hirssi tulee heti mieleen. Esim. 100% ruisleipää saan syödä pieniä annoksia. Riisi on sallittua ja tietenkin vaihtoehtopastatuotteet noista yllämainituista. Pieniä annoksia nautaa, lammasta, kanaa, kalkkunaa. Ei possua, kinkkua, eikä pekoniakaan. Lähes kaikki kalat ovat sallittuja. Vihanneksista sallittuja ovat esim. herneet, tomaatit, juurekset, paprika, kurkku, salaatti, tietyt pavut. Sienet ovat OK. Lampaan- ja vuohenmaidosta tehdyt juustot ovat myös sallittuja kuten myös aito mozzarella. Jos haluan syödä jotain "kiellettyä" hiilihydraattia kuten esim. spaghettia tai perunoita tulisi minun syödä nämä vihannesten kanssa. Maidon käytön yritän lopettaa kokonaan. Tällä hetkellä vielä aamukahviin laitan maitoa. Viime viikolla tein lettutaikinan soijajuomaan spelttivehnäjauhojen kera - hyviä olivat :-)