maanantai 1. kesäkuuta 2009

Löpinää

Ilta-aurinko paistaa ikkunasta. Ginko-tee höyryää kupissa. Jokavuotinen "Schafskälte" eli miten tämän kääntäisi? Lammaskylmyys? on loppumassa. Joka vuosi kesäkuun alun tienoilla tulee tämä kylmä jakso. Viime viikon keskiviikkona lämpötila romahti 20 astetta ja alkoi satamaan vettä. Nyt ilma näyttää taasen kesäisemmältä. Itävallassa olevan maalaiskalenterin mukaan lampaita ei saa keriä ennen kuin tämä jokavuotinen kylmä jakso on ohi. Että näin.
Olen laiskotellut koko tämän päivän. En ole tehnyt lähes yhtään mitään. Ensin meidän piti lähteä golfkentälle harjoittelemaan, mutta miestäkään ei huvittanut. Joten olen ottanut rennosti ja lukenut. Työn alla on Kjell Westö'n "Missä kuljimme kerran" - olen koukussa.
Mies kokkasi, minä otin päiväunet. Tytär lähti kaverin luokse kylään. Kuopuskin nukkui päiväunet - kolme tuntia. Taisi eilinen vaellus painaa vielä jaloissa. Niin, siis eilen olimme tosi reippaita. Tapasimme sukulaisia ja teimme pienen vaelluksen. Ilma oli pilvinen ja kylmä. Onneksi meillä oli tarpeeksi vaatteita mukana ja liikkuessa ei ehtinyt palella. Oli ihan mukavaa ja vähän rasittavaakin ;-) Olimme liikenteessä lankoni ja tämän naisystävän kanssa. Maailmankatsomuksemme eivät ihan kohtaa - kuitenkin meillä on ihan hyvät välit. Joudun kuitenkin aika usein skarppaamaan, etten sano mitä sylki suuhun tuo. Perheriitaa en halua missään tapauksessa. Parempi pysyä puheenaiheitten kanssa turvallisilla vesillä.

Ei kommentteja: